Visser & Smit Hanab, Herman Pruisken - Directeur

 

Met Marieke van der Giessen heb ik prima gewerkt. Zij en haar partner Barbara Takacs hebben geholpen om met mijn team stappen te maken in de onderlinge samenwerking en in de vorming van de strategie. De kracht van hun aanpak zit voor mij uiteindelijk in het zelf doen. Het team moet de samenwerking zelf vormgeven en daar initiatieven in nemen. Marieke geeft geen oplossingen maar inzicht en dat kan best confronterend zijn.

 

Steeds wordt de eigen verantwoordelijkheid teruggelegd nadat inzicht is verkregen in patronen, dynamieken en verstrikkingen. Het kan dan gaan over het team als geheel, maar ook over rol en invloed van een personen. Vele werkvormen worden toegepast om dingen zichtbaar te maken.

 

Marieke en Barbara oordelen niet en laten iedereen in hun waarde. Ze kunnen goed waarnemen, zijn scherpzinnig en flexibel. In het proces gaat alles in overleg. Dat is nodig omdat zij niet werken met een vastomlijnd plan, maar met een richting, waarbij gereageerd wordt op de dynamieken die boven komen en zij zijn daarin effectief. Door deze aanpak ben je steeds in overleg over de volgende stappen en doe je het traject samen.

 

Maart 2015

© GiessenCo 2015