• Marieke van der Giessen blogt over wat haar bezig houdt en verwondert, wat ze meemaakt en ze geeft haar visie op zaken weer

Index Blogs 2020

Samen Werken

Eind 2019 werd ik door ZHD Stevedores benaderd om een tekst te schrijven voor hun kerstkaart met als thema samenwerken. In deze blog beschrijf ik hoe ik kijk naar samenwerken en wanneer ik daar blij van word. Wanneer word jij blij van een samenwerking?

 

Blogs 2019

In de knoop

Ken je die innerlijke strijd tussen hart en hoofd? Tussen wat je weet dat wijs en goed is om te doen en toch..?

Soms is het ingewikkeld trouw te blijven aan je intenties en consequent te kiezen voor wat op de langere termijn de meeste waarde heeft.

 

Verrijking

Een ontbijtsessie waar de vraag centraal staat: wat houdt jou op dit moment bezig? Best veel, dus om mijn gedachten aan te scherpen schreef ik deze blog. Ik ben nieuwsgierig naar wat jou bezig houdt en waar jij voor kiest en voor wilt gaan staan?

 

Menselijke Maat

Welke rol heeft empathie in jouw leiderschap? Wanneer ben jij in staat tot liefdevol ingrijpen met compassie voor gemaakte fouten en wanneer kom je in de verleiding om "een schuldige" aan te wijzen en je eigen druk door te vertalen naar de ander? In onze vakantie hebben we mogen voelen hoe waardevol het is als je gezien wordt en begrip ontvangt voor de "fouten" die je hebt gemaakt.

 

Vrij Zijn

Hoe vrij ben jij als je aan het werk bent? En welke "maskers" zet jij soms op om jezelf te beschermen?

 

Gewoontes Gewoon Worden

Nieuwe mensen in nieuwe rollen en verschillende generaties zorgen ervoor dat je als eindverantwoordelijke vragen krijgt over waarom het in deze organisatie gaat zoals het gaat. Hoe ga jij daarmee om?

 

RijkDom

Blog naar aanleiding van de film "Bohemian Rhapsody". Queen laat in deze film zien wat helpt en belemmert om talent te laten schitteren. Ik ben nieuwsgierig naar jouw visie.

 

Handleiding Gezocht

Wat is de overeenkomst tussen het opvoeden en grootbrengen van een puppy en het doorvertalen van de strategie in een organisatie?

 

Blogs 2018

Vergezicht Gevraagd

Blog naar aanleiding van het opiniestuk van Henk Breukink, lid van de RvC van de ING in het FD. Interessante stof om te kijken naar onderliggende patronen en hoe je kan werken aan een groeiend vertrouwen.

 

Verleidelijk

Hoe vind jij zingeving en wat bij je past? Kan je daarbij ongemak verduren of laat jij je verleiden tot afleiding?

 

Ontregelt

Waarde toevoegen en zingeving, is dat niet waarom we ons werk doen? Dat we graag verschil willen maken? Hoe kijken we, jij dan naar beroepen waar mensen verschil maken in ons dagelijks leven?

 

Blogs 2017

Waarde Vol

Kracht van Eigenheid

De Review Maatschappij

Loslaten Los Laten

Management Waarde

 

Overzicht van de Blogs in 201620152014201320122011

© GiessenCo 2015