• Marieke van der Giessen blogt over wat haar bezig houdt en verwondert, wat ze meemaakt en ze geeft haar visie op zaken weer

Index Blogs 2021

Achter Regels

Hoe reageer jij wanneer er iets zo mis gaat dat het schade berokkent aan mensen of de organisatie? Voor welke “aanpak" kies jij?

 

Blogs 2020

Eindejaarsreflectie

Een bijzonder jaar 2020, veel om op te reflecteren.

 

OverDenken

Hoe creëer jij tijd om na te denken, stil te staan bij wat je waarneemt? Hoe stap jij "uit de tunnel" van de waan van de dag? Bouw je ruimte in voor inspiratie?

 

Ongemak Verduren

Op vakantie in Nederland, kamperen en geconfronteerd worden met mijn eigen ongemak inspireerde mij tot deze blog. Hoe ga jij om met je eigen ongemak wanneer je bang of onzeker bent? Wanneer er dingen gebeuren die je liever uit de weg zou gaan? Ga je het aan of loop je ervoor weg? 

 

Corona Mijmering 6

Dit tijdperk daagt uit tot het zien van patronen in de door ons gecreëerde systemen: daarover deze blog. Hoe onze kinderen ons spiegelen en het eigenlijk al lang doorhebben.

 

Corona Mijmering 5

Dankbaar voor de gesprekken met mijn moeder, het inspireerde mij tot deze blog.

 

Corona Mijmering 4

Corona maakt wat los, zorgt voor reflectie, onzekerheid en hoop. En dromen over het “Na Corona Tijdperk”. Ook ik denk na over de toekomst, daarover deze blog.

 

Corona Mijmering 3

De derde week van de "intelligente lockdown" is ingegaan. In deze blog beschrijf ik mijn ervaring van de afgelopen week en hoe ik mijn oude patronen weer in de ogen kijk

 

Corona Mijmering 2

Realiteit in een vitaal beroep: deze week mocht ik iemand virtueel coachen. Iemand werkzaam in een vitaal beroep. Dankbaar dat ik er voor hem mocht zijn. Werk jij in een vitaal beroep, of ken je iemand en wil je even je hart luchten? Ik sta je graag bij: mail of bel mij dan maken we een afspraak.

 

Corona Mijmering 1

Corona is nu echt in onze levens doorgedrongen. We kunnen onze ogen er niet meer voor sluiten en leven allen in onzekerheid en de zorg voor geliefden, familie en vrienden. We worden geconfronteerd met onze eigen vragen en “het niet weten". Met regelmaat denk ik aan een tekst in het boek van Margareth Wheatley: “We are faithfull; therefore we are not afraid”. In het weekend voordat de scholen gingen sluiten schreef ik deze blog.

 

MensEnWerk

Vanaf de eerste seconde ben ik geraakt door de film "Sorry We Missed You" en net als bij I, Daniël Blake een confrontatie met de dagelijkse realiteit. We zijn verantwoordelijk voor de systemen die we bouwen en hoe we ons daarin gedragen. "Sorry We Missed You" raakt veel aan wat er speelt in de maatschappij en zet de spanning in de arbeidsmarkt ten aanzien van "verkapt ZZP-schap" centraal. Mij raakt de ontmenselijking.

 

Samen Werken

Eind 2019 werd ik door ZHD Stevedores benaderd om een tekst te schrijven voor hun kerstkaart met als thema samenwerken. In deze blog beschrijf ik hoe ik kijk naar samenwerken en wanneer ik daar blij van word. Wanneer word jij blij van een samenwerking?

 

Blogs 2019

In de knoop

Ken je die innerlijke strijd tussen hart en hoofd? Tussen wat je weet dat wijs en goed is om te doen en toch..?

Soms is het ingewikkeld trouw te blijven aan je intenties en consequent te kiezen voor wat op de langere termijn de meeste waarde heeft.

 

Verrijking

Een ontbijtsessie waar de vraag centraal staat: wat houdt jou op dit moment bezig? Best veel, dus om mijn gedachten aan te scherpen schreef ik deze blog. Ik ben nieuwsgierig naar wat jou bezig houdt en waar jij voor kiest en voor wilt gaan staan?

 

Menselijke Maat

Welke rol heeft empathie in jouw leiderschap? Wanneer ben jij in staat tot liefdevol ingrijpen met compassie voor gemaakte fouten en wanneer kom je in de verleiding om "een schuldige" aan te wijzen en je eigen druk door te vertalen naar de ander? In onze vakantie hebben we mogen voelen hoe waardevol het is als je gezien wordt en begrip ontvangt voor de "fouten" die je hebt gemaakt.

 

Vrij Zijn

Hoe vrij ben jij als je aan het werk bent? En welke "maskers" zet jij soms op om jezelf te beschermen?

 

Gewoontes Gewoon Worden

Nieuwe mensen in nieuwe rollen en verschillende generaties zorgen ervoor dat je als eindverantwoordelijke vragen krijgt over waarom het in deze organisatie gaat zoals het gaat. Hoe ga jij daarmee om?

 

RijkDom

Blog naar aanleiding van de film "Bohemian Rhapsody". Queen laat in deze film zien wat helpt en belemmert om talent te laten schitteren. Ik ben nieuwsgierig naar jouw visie.

 

Handleiding Gezocht

Wat is de overeenkomst tussen het opvoeden en grootbrengen van een puppy en het doorvertalen van de strategie in een organisatie?

 

Blogs 2018

Vergezicht Gevraagd

Verleidelijk

Ontregelt

 

Blogs 2017

Waarde Vol

Kracht van Eigenheid

De Review Maatschappij

Loslaten Los Laten

Management Waarde

 

Overzicht van de Blogs in 201620152014201320122011

© GiessenCo 2015