• Marieke van der Giessen

GiessenCo 

GiessenCo werkt samen met een uitgebreid netwerk van ervaren professionals en begeleidt individuen, teams en organisaties bij leiderschap en strategie vraagstukken.

 

GiessenCo is de afgelopen jaren actief voor diverse klanten zoals ABN AMRO, Actium, Ampelmann, ASR Verzekeringen, Boskalis, Bronswerk Heat Transfer, Croonwolter&dros, NN / Delta Lloyd, LBC Tank Terminals, Afval en energiebedrijf HVC, Koraal, Ludens, Omroep Brabant, Philadelphia, Philips Lighting / Signify, Schiphol, Ultimaker, Vestia, Visser & Smit Hanab en Zwart Techniek.

 

Marieke van der Giessen Download CV

Marieke is een kritische snelle en analytische denker, bekijkt zaken vanuit verschillende perspectieven, er is geen vraag die zij niet durft te stellen, zij verbindt zich aan klanten en organisaties, is leergierig en heeft ervaring met het vlot trekken van stagnerende processen. En de belangrijkste kwaliteit is misschien wel dat ze snel zicht heeft op onderliggende patronen en door de feitelijke informatie heen kan kijken: wat speelt er ‘echt’?

 

Marieke blogt. Op geheel eigen wijze; kort en krachtig. www.giessenco.nl/blog

 

Ambities

Marieke draagt graag bij aan een mooiere en leukere wereld. Als kind wilde zij de wereld ‘verbeteren’: onrecht bestrijden en goed doen voor de mens en de natuur. Zij wilde gaan voor gelijke kansen. Uiteindelijk bracht dit idealisme haar bij haar werk voor organisaties en individuen, als executive coach en consultant. Een prachtig vak: mensen mogen bevragen en uitdagen rond zakelijke, persoonlijke en ethische vraagstukken. Zij houdt van vraagstukken die aandacht en scherpte vragen, inhoud en proces, verbinding en dialoog, grenzen stellen en verkennen van het nieuwe.

 

Werkervaring

Marieke heeft haar eigen bedrijf, GiessenCo en coacht organisaties en executives bij strategische verandervraagstukken. Zij heeft sinds 2000 ervaring in het ontwerpen en faciliteren van verander- en leiderschapstrajecten en is geassocieerd met verschillende (inter)nationale organisaties.

 

Januari 2023 - heden Voorzitter RvT Het Sticht

Februari 2022 - heden Voorzitter RvT Earthfulness

Januari 2022 - 2023 Lid RvT Het Sticht, Financiële commissie

November  2011 - heden GiessenCo, executive coach en consultant

September 2000 - 2011  de Baak, diverse rollen

2009 – 2011 Director Baakblue

2008 – 2009 Director Baak Change

2000 – 2008 Programmamanager en senior trainer

Februari 1997 - mei 2000 Glaxo Wellcome, Rayon Manager

 

Klanten beschrijven Marieke als iemand die “snel tot de kern van de zaak komt”, waarderen haar “persoonlijke inlevingvermogen en interesse in mensen en organisaties verder brengen”. Ze zeggen ook dat Marieke geïnteresseerd is (“zij kan als geen ander vragen stellen”) en ‘down-to-earth’ (“zij is kritisch en nuchter op wat nu echt nodig is voor het bedrijf”).

 

Ontwikkeling en opleidingen

Marieke heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en is geïnspireerd door een twee jarige opleiding in de Gestalt therapie.

 

Verdere Opleidingen

  • Wagner Group Governance Course (2016),
  • Waarneming Realiteit en Invloed van de Context, ActZ (2013-2014)
  • The Blind Spot of Institutional Leadership: How To Create Deep Innovation Through Moving from Egosystem to Ecosystem Awarenes (Theory U - The Presencing Institute MIT, 2008).
  • Post-Master, Leren Ontwikkelen en Veranderen, Radboud Management Academie (2003)
  • EROM, IOD, groepsdynamica training.

 

Licenties: Barrett Values (2015), AEM Cube (2011), LIFO en LSI

 

Vanaf september 2022 verhuurt zij in Drenthe een heerlijk vakanthuis in het bos: DormyHouse - vakantiehuisinbos

 

KVK 53784936 - BTW NL001633964B82

© GiessenCo 2015