Index Blogs 2013

 

Ego Building

Over mijn bezoek aan de stad Steenwijk en gemeentelijke ambities: de Hypermarkt in schril contrast met de dagelijkse realiteit.

 

Seen UNSEEN

Afronding van de Startegic Journey met een Change Manager van ABN AMRO. Een bijzondere reis, gaandeweg vorm gegeven en met transformatie als resultaat. Executive Coaching Plus.

 

Crisis! Management

Impressie van een 'ouderavond' bij het kinderdagverblijf van onze dochter. Hier speelt wat bij zoveel organisaties de kern is van de crisis. De menselijke maat ontbreekt, overmoed en cijfers zijn sturingsmechanismes en garantie voor het uit contact raken met de klant.

 

De Ambacht Recycled

Vierde summit van een Organisatie Ontwikkeltraject met de woningcorporatie Domesta. Een gezamenlijk verkenning van wat de nieuwe ontwikkelingen en strategie van de leidinggevenden vraagt. Inzicht in waar de personen en de organisatie staan en kansen zien om te ontwikkelen en hoe we elkaar daarin kunnen steunen. Inspireren en innoveren waren de sleutelwoorden. Deze keer inspiratie bij de Meevaart, Pakhuis de Zwijger met verhalen van onder andere Mama Louise en de wisselwinkel, 'Geef om de Jan Eef' en Bijlmer Style.

 

De Schaduw Voorbij

Ervaringen in verschillende ontwikkeltrajecten bij diverse klanten en in de vorming van onze netwerkorgansiatie komen samen in deze blog. Ik ben gefascineerd door de moeite om samen de scherpte op te zoeken en de eigen behoeften, kwetsbaarheden in contact te brengen ten behoeve van het realiseren van de gezamenlijke missie, passie.

 

Het Lonked Perspectief

Derde summit van een Organisatie Ontwikkeltraject met de woningcorporatie Domesta. Thema van de summit was Leiderschap in Onzekere Tijden. Belangrijke doelstelling voor de summit was het innovatief kijken naar de organisatie(context) en de wens om over de eigen schaduw heen te stappen.

 

Paradox van Succes

Tweede dag van de Strategic Journey voor ABN AMRO; met een bezoek aan Michiel van Iersel Non-Fiction, het Stedelijk Museum onder begeleiding van Gé Bartman en in gesprek met Marco Groot.

Bijzonder hoe elke dag zijn eigen thema krijgt. Ogenschijnlijk zonder opzet. Intuïtief is er al een verbinding tussen de mensen die we ontmoeten en de plekken die we aandoen.

 

Impressie biografie Joop van den Ende

Boeiende biografie. Ik ben gegrepen door het levensverhaal en de wijze van ondernemen. Al is het begin even wennen door de feitelijke weergave. Een aanrader voor leiders en ondernemers in welke willekeurige branche of voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

© GiessenCo 2015