• Marieke van der Giessen blogt over wat haar bezig houdt en verwondert, wat ze meemaakt en ze geeft haar visie op zaken weer

Index Blogs 2017

 

Kracht van Eigenheid

Blog naar aanleiding van een stuk in het FD over Bruna en de wederom prachtige ervaring bij van der Werff, Schiermonnikoog. Ik ben onder de indruk van dit bijzondere hotel. Knap hoe het blijft wat het is én met groot succes. 

 

De Review Maatschappij

In het begin vond ik het een mooi transparant en helpend instrument: klanten reviews. Met het toenemende succes van het middel bemerk ik steeds vaker dat het verworden is tot een schijnbare transparantie en dat de onafhankelijkheid ter discussie staat. Helaas is het middel het doel geworden en daarmee daalt de waarde van een waardevol instrument en staat het belang van de klant niet meer voorop. En dat was toch de bedoeling?

 

Loslaten Los Laten

Loslaten, het is net als authentiek zijn of in balans; het zijn 'algemeen geaccepteerde doelen of adviezen' waarvan we denken en verwachten dat ze helpen. Ik geloof er niet in en zie eerder dat ze de voortgang en de beweging belemmeren.


Management Waarde

Blog naar aanleiding van meerdere gesprekken en sessies met klanten, over de moeite van samen werken binnen en tussen teams en de rol van de leidinggevende: faciliteren van het 'echte' gesprek.

 

Blogs 2016

 

Eindejaarsreflectie: Dank je wel! 

Blog bij mijn nieuwjaarsgroet, een dank voor collega's en klanten.

 

Sociale Armoede 2.0

Bespiegelingen over de huidige maatschappij naar aanleiding van de film "I, Daniel Blake" en diverse artikelen uit het Financieel Dagblad. Klik hier voor de link naar de trailer van de film en de twee artikelen uit het FD: "DNA profiel gevraagd bij sollicitatie" en "De zelfrijdende tractor is er al".

 

Sociale Armoede

Blog over het 'verlies' aan menselijk contact op de werkvloer door toenemende digitalisering, geloof in en vertrouwen op data. Aanleiding artikel in het Financieel Dagblad "Permanent onder een vergrootglas werken".

 

De Perfectie Voorbij

Blog over hoe structuur en processen creativiteit en ontspanning in de weg kunnen staan.

Reflectie op vakantie, geprojecteerd naar organisaties.

 

Buiten Gewoon

Een gesprek met mijn moeder en een pleidooi om zelf te blijven nadenken en kritisch te zijn. 

 

Schijnbaar Professioneel

Over de opluchting van ruzie en hoe dat kan helpen om samen de schouders eronder te zetten en zaken aan te pakken.

 

Zelf Lerende Teams

Transformeren naar Zelfsturende Teams is een ongemakkelijke weg.

Mooi Weer Manager

Gefascineerd kijk ik naar ze, de mooi weer managers. Ik zie ze als een 'product' van onze maatschappij en voorspoed. Ik ben benieuwd hoe jij dat ziet?!

 

 

Overzicht van de Blogs in 20152014201320122011

© GiessenCo 2015